Fouten in OneDrive: problemen met synchroniseren | ITIGIC (2024)

Ondanks dat het een eigen applicatie is bij Microsoft, betekent dit niet dat we er soms wel een paar kunnen vinden synchronisatieproblemen waardoor de applicatie defect kan raken, waardoor onze bestanden niet correct in de cloud worden opgeslagen. Daarom gaan we vandaag bekijken wat de belangrijkste problemen van OneDrive zijn en hoe deze kunnen worden opgelost.

Fouten in OneDrive: problemen met synchroniseren | ITIGIC (1)

Los problemen met OneDrive op

Als we problemen hebben met de synchronisatie met OneDrive op onze Windows-computer, kunnen we proberen de volgende bewerkingen uit te voeren om te controleren of het weer correct werkt.

Herstart de computer

Het lijkt een no-brainer, maar in veel gevallen kunnen er problemen zijn opgelost met een simpele herstart van de computer . Het kan zijn dat een intern Windows-probleem ervoor heeft gezorgd dat de synchronisatie is verbroken of dat er een probleem is met de internetverbinding van de computer, dus het is belangrijk om te beginnen door de computer opnieuw op te starten en te controleren of het probleem aanhoudt of is opgelost.

Fouten in OneDrive: problemen met synchroniseren | ITIGIC (2)

Controleer de internetverbinding

Een andere reden en hoofdoorzaak waarom synchronisatie kan mislukken. Onthoud dat OneDrive een cloudservice is vereist een permanente verbinding met internet om zijn werk uit te voeren. Daarom is een mogelijke oorzaak te wijten aan een verbindingsprobleem met onze internetverbinding, dus we moeten ervoor zorgen dat we een stabiele verbinding hebben, simpelweg door een pagina op onze computer te openen en te controleren of deze wordt geladen.

Start de app opnieuw

Als we synchronisatieproblemen blijven hebben, moeten we de service handmatig opnieuw starten. Hiervoor zullen we op de Windows-sneltoets + R drukken zodat het venster Uitvoeren verschijnt. Hier moeten we het volgende commando schrijven %localappdata%MicrosoftOneDriveonedrive.exe /reset.

Fouten in OneDrive: problemen met synchroniseren | ITIGIC (3)

Zodra de opdracht is gestart, verdwijnt het OneDrive-pictogram van de systeembalk en verschijnt het na een paar seconden weer. Als het pictogram na een tijdje niet meer verschijnt, moeten we doorgaan met het handmatig starten van de service. Daarom zullen we het venster Uitvoeren opnieuw starten en deze keer zullen we de opdracht schrijven %localappdata%MicrosoftOneDriveonedrive.exe

Fouten in OneDrive: problemen met synchroniseren | ITIGIC (4)

Installeer de app opnieuw of update deze

Updateproblemen kunnen ook te wijten zijn aan het feit dat we een verouderde versie hebben of dat de applicatie mogelijk beschadigd is. Om dit te doen, is het het beste om ervoor te zorgen dat we de nieuwste versie beschikbaar hebben, en zo niet, update het of installeer de applicatie volledig opnieuw . We kunnen het bijwerken of opnieuw installeren vanuit de Microsoft Store. Na installatie moeten we controleren of de synchronisatieproblemen aanhouden.

Fouten in OneDrive: problemen met synchroniseren | ITIGIC (5)

Veelvoorkomende problemen met het uploaden van bestanden

Wees voorzichtig met de grootte van de bestanden

Bij het uploaden van een bestand of map naar OneDrive moeten we voorzichtig zijn met de grootte, aangezien het is niet mogelijk om bestanden groter dan 10 GB te uploaden . Daarom kan de synchronisatie niet worden uitgevoerd als we een video in hoge definitie, een ISO-afbeelding of een ander bestand proberen te uploaden dat dat aantal overschrijdt. In dat geval kunnen we ervoor kiezen om het bestand te comprimeren met een programma als WinZip of WinRaR.

Beheer van de opslag

We moeten ook voorzichtig zijn met het opslagbeheer van ons OneDrive-account, want als we de capaciteit overschrijden, kunnen we niet doorgaan met het synchroniseren van bestanden. Daarom moeten we controleren de hoeveelheid beschikbare ruimte . We moeten dus toegang krijgen tot ons account en van het Storage Manager optie, kunnen we zien hoeveel vrije ruimte we hebben.

Fouten in OneDrive: problemen met synchroniseren | ITIGIC (6)

In het geval dat het synchronisatieprobleem optreedt bij het downloaden van een bestand naar onze pc, moeten we controleren of er voldoende ruimte op onze harde schijf is. Om dit te doen, moeten we met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf klikken en op het tabblad "Eigenschappen" klikken. Klik vervolgens in het tabblad "Algemeen" op "Schijfopruiming" om onze opslag te beheren en indien nodig ruimte vrij te maken.

Fouten in OneDrive: problemen met synchroniseren | ITIGIC (7)

Controleer of het bestandspad te lang is

Een ander probleem dat tot verbindingsproblemen kan leiden, is een te lang bestandspad. Elk bestandspad mag niet langer zijn dan 255 tekens , dus als u een map of bestand probeert toe te voegen met een langere tekenuitbreiding, kan dit synchronisatieproblemen veroorzaken in OneDrive. Om deze reden wordt aanbevolen om alle mappen die in de applicatie zijn opgeslagen te inspecteren en te controleren of de naam niet te lang is. Als dat het geval is, moeten we het hernoemen met een kortere route.

Belangrijkste fouten en problemen met OneDrive

Nu gaan we kijken wat de meest voorkomende foutcodes zijn die we kunnen vinden bij het synchroniseren van bestanden met OneDrive.

Foutcode 1

Deze code betekent dat er een onbekende fout is opgetreden, dus we moeten controleren of we online toegang hebben en updaten naar de meest recente versie van OneDrive. Door zowel OneDRive als Windows bij te werken, helpt u bij synchronisatieproblemen.

Foutcode 2

Dit foutbericht verschijnt wanneer OneDrive een probleem heeft gehad met het ophalen van onze accountgegevens. Om ze op te lossen, moeten we inloggen met ons Microsoft-account om er zeker van te zijn dat er geen authenticatieprobleem is.

Foutcode 36

Deze foutcode treedt op als SharePoint de limieten overschrijdt voor het aantal items dat SharePoint op een bepaald moment kan beheren. De drempelwaarde voor lijstweergave is ongeveer 5000 items, dus als we deze overschrijden, resulteert dit in de foutmelding.

Foutcode 6

Dit foutbericht betekent dat er een time-outfout is opgetreden, dus het wordt aanbevolen om uw computer opnieuw op te starten. Later moeten we de internetverbinding controleren van de computer waarop we OneDrive proberen uit te voeren. Als we toegang hebben tot andere Microsoft-services zoals Outlook of PeopleLive, is dit waarschijnlijk een tijdelijk probleem met OneDrive.

Foutcode 0x80004005

Een andere fout die we kunnen vinden wanneer we proberen onze persoonlijke OneDrive-aanbetaling te ontgrendelen. Om deze fout op te lossen, moeten we de Windows-probleemoplosser openen en Windows Update selecteren en ervoor zorgen dat we alle updates accepteren, inclusief functie-updates.

Foutcode 0x80010007

De volgende foutcode informeert ons dat OneDrive problemen heeft met synchroniseren met onze pc. Om het op te lossen, moeten we OneDrive ontkoppelen en opnieuw uitvoeren. We moeten in gedachten houden dat als we OneDrive uitschakelen, verwijderen of ontkoppelen van onze computer, we geen bestanden verliezen en we ze altijd kunnen openen vanuit de online versie. Om het op te lossen, klikt u op het OneDrive-pictogram op de taakbalk, vervolgens op Instellingen en vervolgens op Deze pc ontkoppelen. Later zullen we de stappen volgen die door de wizard zijn aangegeven om OneDrive opnieuw te configureren.

Foutcode 0x80040c81

Deze foutcode geeft aan dat OneDrive problemen heeft om verbinding te maken met de cloud, dus we moeten de juiste controles uitvoeren om er zeker van te zijn dat we een internetverbinding hebben. Als dit het geval is, kan dit worden gecorrigeerd door OneDrive opnieuw in te stellen.

Foutcode 0x8004de40

Net als het vorige geval betekent dit foutbericht dat OneDrive problemen heeft om verbinding te maken met de cloud, dus we zullen dezelfde bewerkingen moeten uitvoeren om het op te lossen.

Foutcode 0x8004de80 of 0x8004de86

Als een van deze foutmeldingen verschijnt, moeten we de applicatie verwijderen en opnieuw installeren. We moeten in gedachten houden dat we geen gegevens verliezen wanneer we OneDrive opnieuw instellen of verwijderen.

Foutcode 0x8004de85 of 0x8004de8a

We kunnen enkele van deze fouten tegenkomen wanneer er een probleem is met ons OneDrive-account. Om het op te lossen, moeten we ons Microsoft-account invoeren om er zeker van te zijn dat er geen authenticatieproblemen zijn. Later klikken we op het OneDrive-pictogram op de taakbalk, openen we Instellingen en selecteren we het accounttabblad om ervoor te zorgen dat het juiste account wordt weergegeven.

Foutcode 0x8004de90

Als u deze foutcode ziet, betekent dit dat OneDrive niet volledig is geconfigureerd. We moeten de applicatie opnieuw openen en wanneer het programma start, schrijft u het email adres van ons Microsoft-account en selecteer Aanmelden om het account te configureren.

Foutcode 0x8004de96

Deze fout kan optreden na het wijzigen van het wachtwoord van ons Microsoft-account, dus we moeten opnieuw inloggen met het nieuwe wachtwoord om het op te lossen.

Foutcode 0x8004dea3

De volgende foutmelding verschijnt als sommige Windows-functies niet werken of Windows vastloopt. In dit geval moeten we de systeembestandscontrole gebruiken om Windows te onderzoeken en de bestanden te herstellen.

Foutcode 0x8004deb4

De volgende fout kan verschijnen wanneer u zich aanmeldt bij OneDrive na het updaten van Office 2016 build 16.0.7967 of naar een latere versie van Windows 10. Druk op Win + R, typ regedit en klik op OK om het probleem op te lossen. We zijn op zoek naar team HKEY_CURRENT_USER software / microsoft / onedrive. Klik met de rechtermuisknop op het paneel en voeg een nieuwe DWORD toe. Geef de nieuwe DWORD-waarde EnableADAL een naam. Wijzig het nieuwe DWORD-item om het de waarde 2 te geven. We sluiten regedit en starten de computer opnieuw op.

Foutcode 0x8004ded2

Deze code wordt weergegeven wanneer u een werk- of schoolaccount probeert toe te voegen van een organisatie die geen ondersteuning biedt voor OneDrive. Het is mogelijk om het probleem op te lossen door de applicatie van ons team te resetten. Dit veroorzaakt geen verlies van bestanden of informatie.

Foutcode 0x8004ded7

Als deze fout optreedt, is dat omdat we OneDrive van een eerdere versie willen gebruiken, dus we zullen de meest recente update voor onze apparatuur moeten downloaden.

Foutcode 0x8004def0

Deze code wordt weergegeven als onze accountgegevens zijn gewijzigd of verlopen. Uw organisatie heeft mogelijk een wachtwoordbeleid dat vereist dat gebruikers hun wachtwoord elke 60 dagen wijzigen. We moeten controleren of we toegang hebben tot andere Microsoft-services.

Foutcode 0x8004def7

We kunnen deze fout zien als we de opslagcapaciteit hebben overschreden of als ons account is opgeschort.

Foutcode 0x8007016a

Als deze fout zich voordoet, moeten we inloggen op OneDrive en op het pictogram op de taakbalk klikken. We openen de configuratie en deactiveren de box om ruimte te besparen en bestanden te downloaden tijdens het gebruik. Later hebben we OneDrive opnieuw ingesteld en de bestanden op aanvraag opnieuw ingeschakeld.

Foutcode 0x8007018b

Deze code kan verschijnen wanneer we een bestand proberen te verwijderen, verplaatsen of hernoemen dat is geopend of in gebruik is in OneDrive. Om het probleem op te lossen, moeten we wachten tot de synchronisatie is voltooid. Later sluiten we de applicatie, klikken op het cloudpictogram, selecteren meer en sluiten vervolgens OneDrive.

Foutcode 0x80070194

Als deze foutcode verschijnt, moeten we de applicatie resetten om het op te lossen.

Fouten in OneDrive: problemen met synchroniseren | ITIGIC (2024)

FAQs

How do I fix OneDrive sync issues? ›

Run Repair on your libraries
 1. In the taskbar notification area, right-click or press and hold the OneDrive menu icon. , and then click Repair.
 2. In the dialog box, click Repair. Repair reports your progress until all sync connections are reset.
 3. Click Finish.

How do I resolve sync conflicts in OneDrive? ›

To resolve the conflict, right-click or press and hold the OneDrive for Business icon, and then choose Resolve. You will see the options available for your conflict. If a conflict occurred with an Office file type, you should see the following options: Open to Resolve opens the file in a coauthor view.

How to resync OneDrive? ›

Sync OneDrive to your computer
 1. Select Start, type OneDrive, and then select the OneDrive app.
 2. Sign in to OneDrive with the account you want to sync and finish setting up. Your OneDrive files will start syncing to your computer.

Why is my OneDrive stuck syncing? ›

Temporary or hidden files may also be blocking sync. Read OneDrive status stuck on "Sync pending" for more information. If "Processing changes" remains, read Unlink and re-link OneDrive to help reset your OneDrive.

How do I fix sync problems? ›

 1. Try Syncing your Google Account Manually.
 2. Go to your Android device's settings app.
 3. Click Users & Accounts.
 4. Click the Account (the one you want to sync).
 5. Then click Account sync.
 6. Click More and select sync now.
 7. If the sync is done the issue is fixed.
 8. Some Common Sync Solutions.

Why is OneDrive so bad at syncing? ›

There is a feature in OneDrive that allows you to limit sync speed. If you find your OneDrive syncing is slow, you can try removing the speed limit, the sync slow issue may be resolved. Right-click the OneDrive icon in the taskbar. Select settings from the menu.

Which of the following can cause problems with syncing files to OneDrive? ›

If you exceed your Microsoft storage, you won't be able to upload, edit, or sync new files (such as Camera Roll) to your OneDrive.

How do I clear my OneDrive cache? ›

To reset OneDrive on Android

Tap Manage Applications. Find and tap OneDrive. Tap Force Stop and then tap Clear data and Clear cache.

How do I reset OneDrive? ›

Type %localappdata%\Microsoft\OneDrive\onedrive.exe /reset and press Enter. If you see a "Windows cannot find..." message, copy and paste this instead and press Enter: C:\Program Files\Microsoft OneDrive\onedrive.exe /reset or C:\Program Files (x86)\Microsoft OneDrive\onedrive.exe /reset.

How do I force OneDrive to sync a folder? ›

Any time you want to change the folders you sync on your computer, right-click that cloud icon in the taskbar notification area, and select Settings > Account > Choose folders. Find other information about your account and change other OneDrive settings from here.

What triggers OneDrive to sync? ›

The OneDrive sync app uses Windows Push Notification Services (WNS) to sync files in real time. WNS informs the sync app whenever a change actually happens, eliminating redundant polling and saving on unnecessary computing power.

How to check if OneDrive is syncing? ›

You can check the OneDrive sync status on your Windows desktop by looking at the OneDrive icon in the taskbar notification area. The OneDrive icon displays different statuses to indicate the sync status: A green checkmark indicates that the files are "Up to date" and fully synced with OneDrive.

How to fix OneDrive sync issues? ›

Instructions
 1. Ensure that your Windows 10 and OneDrive are updated. ...
 2. Restart the OneDrive sync client app on your computer. ...
 3. Click the Close OneDrive button in the dialog box.
 4. Click the Start menu then select the OneDrive application. ...
 5. Check if the sync problem is resolved.
Dec 6, 2023

How do I get OneDrive to sync more often? ›

Change the OneDrive sync app upload or download rate
 • Open OneDrive settings (select the OneDrive cloud icon in your notification area, and then select the OneDrive Help and Settings icon then Settings.)
 • Go to the Sync and back up tab, and expand Advanced settings.
 • Adjust the upload and download rates as required.

How to solve sync pending in OneDrive? ›

To resolve the sync pending status on TMP files, you can do one of the following:
 1. Upload it manually to onedrive.com.
 2. Rename it and give it a new extension (e.g. "Temp"). If you cannot rename it, the file is still in use. Restart your computer and try again.
 3. Move the file to a folder not within your OneDrive.
 4. Delete it.

How do I change my OneDrive sync settings? ›

Any time you want to change the folders you sync on your computer, right-click that cloud icon in the taskbar notification area, and select Settings > Account > Choose folders. Find other information about your account and change other OneDrive settings from here.

How do I reset OneDrive sync app? ›

The best way to reset the app it to uninstall and reinstall it.
 1. Open Settings.
 2. Select Applications.
 3. Tap Manage Applications.
 4. Find and tap OneDrive.
 5. Tap Force Stop and then tap Clear data and Clear cache.
 6. Once completed, uninstall the app.
 7. Reinstall the app from Google Play.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5720

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.