Top 15 beste en populairste datingsites in Nederland van 2024! (2024)

Table of Contents
1. Parship – de nummer 1 voor serieuze relaties 2. EliteDating – de beste datingsite voor hoger opgeleiden 3. Lexa – ontmoet singles in je omgeving 4. 50plusmatch – de beste datingsite voor 50-plussers 5. Novamora – voor mensen die spannende dates zoeken 6. Ourtime – de datingsites voor actieve 50-plussers 7. Be2 – ontmoet singles die serieus op zoek zijn 8. GayParship – de beste datingsite voor gay singles 9. Victoria Milan – voor wie een spannende date zoekt 10. Match4me – een erg goede datingsite voor hoogopgeleide singles 11. 50liefde – de datingsite die speciaal voor 50-plussers werd ontwikkeld 12. e-Matching – voor wie een duurzame relatie zoekt 14. MetJou – een leuke en gezellige datingsite 15. Cupify – betaalbaar daten voor iedereen Wat is de beste datingsite? Welke datingsite past bij mij? Datingsites vergelijken Wat voor soorten datingsites zijn er? Algemene datingsites Doelgroepgerichte datingsites Hoe weet ik of een datingsite veilig en betrouwbaar is? Keurmerken Lees de reviews van de datingsite Tip om veilig te daten: Kies voor een datingsite waarvoor je moet betalen Wat zijn de kosten van datingsites? Opties van datingsites Hoe werken datingsites? In het kort uitgelegd hoe datingsites werken Uitgebreid uitgelegd hoe datingsites werken Voordelen van online datingsites Veel singles om uit te kiezen Veel kans om een partner te vinden Je vindt snel singles die bij je passen Gemakkelijk contact leggen met singles 8 tips om snel een match te scoren op een datingsite Tip 1: kies voor een datingsite die bij je past Tip 2: voeg een goede profielfoto toe (dit is belangrijk) Tip 3: zorg voor een profieltekst die de aandacht trekt Tip 4: ga actief op zoek Tip 5: zoek contact Tip 6: open een gesprek op een goede manier Tip 7: denk wel om je veiligheid Tip 8: wacht niet te lang met daten References

Ben je benieuwd naar wat de beste en populairste datingsites in Nederland zijn? Op deze pagina vind je de top 15 beste en populairste datingsites in Nederland! Datingsites zijn hier, net als overal in de wereld, erg populair en wanneer je je aanmeldt op een datingsite, heb je binnen de kortste keren een date beet. Er zijn tegenwoordig echter zoveel datingsites dat het moeilijk is om te kiezen. Om de kans op een mooie relatie te vergroten, is het verstandig om een populaire datingsite te kiezen. We zetten daarom voor jou de top 15 beste en populairste datingsites in Nederland op een rijtje.

Op deze pagina lees je niet alleen wat de beste en populairste datingsites zijn, maar vind je nog veel meer informatie over datingsites. Zo lees je welke datingsite bij je past, wat de voordelen van online datingsites zijn, of je moet betalen en nog veel meer. We sluiten af met 8 tips om snel te scoren op een datingsite.

1. Parship – de nummer 1 voor serieuze relaties

Parship is één van de beste en populairste datingsites van Nederland. Het is de nummer 1 voor serieuze relaties. Op Parship heb je veel kans op een goede relatie, want meer dan 1 op de 3 leden op de datingsite schiet raak! Dat is veel meer dan op andere datingsites.

De reden dat veel leden een partner vinden op deze datingsite komt door het uitgebreide matchingssysteem van Parship. Door het matchingssysteem word je gematcht met leden die dezelfde voorkeuren, dezelfde levensstijl en hetzelfde karakter hebben. Zo vind je binnen enkele ogenblikken singles die bij je passen.

76% van de leden op Parship is ouder dan 30 jaar. De meeste leden zijn tussen de 30 en 50 jaar. Ongeveer 52% van de leden is vrouw en de overige 48% is man.

Op zoek naar een serieuze relatie? Dan is Parship voor jou bedoeld! Het aanmelden is volledig gratis.

Gratis aanmelden op Parship!

2. EliteDating – de beste datingsite voor hoger opgeleiden

Beschik je over een hbo- of wo-diploma? Of ben je carrièregericht? Dan is EliteDating voor jou. EliteDating is de beste en populairste datingsite voor hoger opgeleiden. Elke week melden meer dan 1500 nieuwe leden zich aan op de datingsite.

Op EliteDating ontmoet je niet zomaar iemand, je ontmoet leden die echt bij je passen. Wanneer je je aanmeldt op de datingsite vul je een uitgebreide persoonlijkheidstest in waardoor je gematcht wordt met singles die echt bij je passen. Zo ontmoet je mensen die passen bij je voorkeuren, karakter en levensstijl. Dankzij het uitgebreide matchingssysteem van EliteDating heb je veel kans om een succesvolle relatie uit te bouwen. Elke maand opnieuw vinden 2500 leden hier de liefde.

Het overgrote deel van de leden op EliteDating is ouder dan 30 jaar, ongeveer 90%, en 7 op de 10 leden beschikt over een bachelordiploma.

Gratis aanmelden op EliteDating!

3. Lexa – ontmoet singles in je omgeving

Lexa is perfect voor wie andere singles wil ontmoeten in zijn of haar omgeving. Door uitgebreide zoek- en filterfuncties vind je gemakkelijk andere leden die bij je passen. Zie je iemand leuks? Dan kun je gemakkelijk een berichtje sturen.

Lexa is een erg populaire datingsite in Nederland, net als de dating app van Lexa. De dating app van Lexa is zelfs één van de beste en populairste dating apps in ons land. Met de app vind je nog sneller singles die bij je passen. Dankzij de shuffle-functie kun je op de app snel leden beoordelen en aangeven of je ze leuk vindt of niet. Die shuffle-functie doet denken aan Tinder.

Lexa is een ergveilige datingsite. Alle profielen op de datingsite zijn geverifieerd en met speciale opties krijg je meer controle over je privacy. Zo kun je bijvoorbeeld onopgemerkt profielen bekijken en je profiel alleen zichtbaar maken voor de personen waarin je interesse hebt.

Gratis aanmelden op Lexa!

4. 50plusmatch – de beste datingsite voor 50-plussers

Ben je een 50-plusser? Dan moet je je aanmelden op 50plusmatch. 50plusmatch is de beste datingsite voor 50-plussers. De datingsite werd door verschillende consumentenprogramma’s als de beste uitgeroepen. Zo is 50plusmatch als beste getest door het televisieprogramma Kassa, als beste datingsite aangewezen door Thuiswinkel Awards en het won de prijs voor beste datingsite voor ouderen in het consumentenprogramma Radar. Daarnaast beoordelen leden van 50plusmatch de datingsite met een 8.4 en beveelt 99% van de leden de datingsite aan.

50plusmatch heeft ook een gebruiksvriendelijke dating app waarmee je nog gemakkelijker in contact komt met andere leden. Zo kun je 50plusmatch altijd en overal gebruiken.

Leden op 50plusmatch zijn actief op zoek naar een relatie of vriendschap. Per jaar worden er ongeveer 7 miljoen berichten verstuurd tussen de leden van de datingsite. Je kunt je volledig gratis aanmelden op 50plusmatch.

Gratis aanmelden op 50plusmatch!

5. Novamora – voor mensen die spannende dates zoeken

Ben je op zoek naar een spannende date? Novamora is één van de beste datingsites voorspannende dates.Op Novamora vind je binnen de kortste keren iemand waarmee je een spannende date kunt hebben. Met de uitgebreide zoekfilter vind je snel leden die bij je passen en je kan snel contact leggen op de datingsite dankzij de goedwerkende chat.

Je hebt wellicht al van Novamora gehoord. Deze datingsite adverteert op veel kanalen, zowel op radio, tv, reclameborden als bushokjes. Door al die reclame is het een erg populaire datingsite geworden. Dagelijks melden duizenden nieuwe leden zich aan.

Op Novamora hoef je niet bang te zijn voor je veiligheid. Je kunt je inschrijven met een zelfverzonnen naam en gegevens zoals je e-mailadres krijgen andere leden nooit te zien. Zo vind je op een anonieme manier spannende dates. Je kunt Novamora gratis uitproberen!

Gratis aanmelden op Novamora!

6. Ourtime – de datingsites voor actieve 50-plussers

Ourtime is de datingsite waar mensen van boven de 50 jaar met dezelfde interesses elkaar ontmoeten. Op Ourtime vind je gemakkelijk andere alleenstaande 50-plussers die bij je passen dankzij uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten.

Ourtime is één van de weinige datingsites die activiteiten organiseert voor de leden. Op de activiteiten van Ourtime ontmoet je andere leden in het echt. Zo kom je op een spontane wijze in contact met andere singles. Klikt het met iemand? Dan kun je gemakkelijk contactgegevens uitwisselen. De evenementen die Ourtime organiseert zijn erg divers. De ene keer maak je een wandeling en een andere keer maak je een rondvaart met een drankje in de hand.

Ourtime is vooral bedoeld voor actieve 50-plussers, maar vanaf 45 jaar ben je al welkom op de datingsite. Ben je een 50-plusser en op zoek naar mensen in je omgeving? Dan is Ourtime een aanrader. Het aanmelden op Ourtime is volledig gratis!

Gratis aanmelden op Ourtime!

7. Be2 – ontmoet singles die serieus op zoek zijn

Be2 is een populaire datingsite in Nederland. Meer dan 750 000 mensen hebben zich al ingeschreven op de datingsite. De leden van Be2 zijn serieus op zoek naar een vaste relatie. Het is een grote datingsite waarop je veel kans hebt om een partner te ontmoeten. Be2 is één van de beste internationale datingsites. De datingsite is in meer dan 40 landen actief en verwelkomt wereldwijd meer dan 21 miljoen leden.

Wanneer je gebruik maakt van Be2 kun je dat doen met een gerust hart. Derden hebben namelijk geen toegang tot je persoonlijke gegevens en je kunt zelf bepalen wie jouw foto’s te zien krijgt. Be2 is 100% veilig.

Ook de bijhorende dating app van Be2 is razend populair. Veel mensen maken er gebruik van. Met de dating app kun je nog gemakkelijker leden vinden die bij je passen en kun je altijd en overal berichtjes versturen.

Gratis aanmelden op Be2!

8. GayParship – de beste datingsite voor gay singles

GayParship is één van de beste datingsites voor gay singles. Je hebt veel kans om een serieuze relatie te vinden op gayParship, want ruim 1 op de 3 leden vindt een partner. Dat komt door het uitmuntende en unieke matchingssysteem van de datingsite. Door het matchingssysteem ontmoet je leden die goed passen bij je persoonlijkheid en voorkeuren. Zo hoef je zelf niet lang uit te vissen of potentiële partners je interesses delen.

GayParship is ontwikkeld door Parship en is speciaal gericht op gay singles. Parship is één van de populairste en beste datingsites in Nederland en is de nummer 1 in serieuze relaties.

Veel leden op gayParship zijn hoogopgeleid. Ongeveer 76% van de leden beschikt over een hbo- of wo-diploma. Het overgrote deel van de leden is tussen de 30 en 55 jaar.

Gratis aanmelden op gayParship!

9. Victoria Milan – voor wie een spannende date zoekt

Victoria Milan is de nummer 1 Nederlandse datingsite voor buitenechtelijke affaires en spannende dates. De slogan van Victoria Milan luidt dan ook: herleef de passie, begin een affaire. Het is één van de populairstedatingsites om vreemd te gaan en een erg populaire datingsite voor casual dating. Victoria Milan telt in Nederland meer dan 300 000 gebruikers die een spannende date zoeken of vreemd willen gaan. Victoria Milan is wereldwijd actief en verwelkomt internationaal meer dan 6 miljoen leden.

Op Victoria Milan kun je veilig enanoniem daten. Anonimiteit is een prioriteit van de datingsite. De datingsite garandeert privacy en discretie en het maakt op top-level gebruik van een beveiligde SSL-verbinding. Deze beveiligde verbinding zorgt ervoor dat een derde partij niet mee kan lezen met jouw gesprek. Daarnaast kun je gemakkelijk gebruik maken van anonimity tools waarmee je volledig anoniem blijft. Zo kun je daten met een gerust hart en hoef je niet bang te zijn om betrapt te worden.

Gratis aanmelden op Victoria Milan!

10. Match4me – een erg goede datingsite voor hoogopgeleide singles

Beschik je over een hbo- of wo-diploma? Dan is Match4me de perfecte datingsite voor jou. Match4me is de perfecte ontmoetingsplek voor hoogopgeleide singles. Leden op Match4me zijn actief op zoek naar een relatie en wint aan populariteit. Per jaar worden er meer dan 250 000 berichten verstuurd tussen de leden.

Op Match4me kun je daten met een gerust hart. Alle profielen op de datingsite worden handmatig gecontroleerd en Match4me beschikt over verschillende keurmerken die staan voor veiligheid en betrouwbaarheid. Match4me kan bijvoorbeeld uitpakken met het Keurmerk Veilig daten en het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg. Wanneer je één van deze keurmerken op een datingsite ziet staan, weet je meteen dat de datingsite veilig en betrouwbaar is.

Match4me is uitsluitend bedoeld voor mensen die beschikken over een hbo- of wo-diploma. 52% van de leden is vrouw en 48% is man.

Gratis aanmelden op Match4me!

11. 50liefde – de datingsite die speciaal voor 50-plussers werd ontwikkeld

De meeste 50-plussers voelen zich niet thuis op het internet en vinden het moeilijk om zich op een datingsite aan te melden. Daar heeft 50liefde extra rekening mee gehouden. Deze datingsite is zo ontwikkeld dat hij extra gemakkelijk te gebruiken is. Zo is 50liefde een stuk overzichtelijker dan de meeste andere datingsites en is het inschrijfproces op de datingsite een stuk eenvoudiger. Je hoeft slechts een paar simpele gegevens in te geven om je in te schrijven.

Naast het feit dat 50liefde speciaal ontworpen is voor 50-plussers, heeft 50liefde ook een goede klantenservice. Wanneer je vragen hebt over hoe iets werkt op de datingsite, kun je gerust contact opnemen met de klantenservice. De klantenservice is altijd bereikbaar en je kunt er met al je vragen, opmerkingen of klachten terecht.

Op 50liefde heb je veel kans om de liefde te vinden, want meer dan 1 op de 3 leden ontmoet hier een partner!

Ben je een 50-plusser en voel je je niet helemaal thuis op het internet? Dan is de datingsite 50liefde een aanrader.

Gratis aanmelden op 50plusmatch!

12. e-Matching – voor wie een duurzame relatie zoekt

E-Matching is voor iedereen die een duurzame en langdurige relatie zoekt. Singles die beschikken over een hbo- of wo- diploma en op zoek zijn naar iets serieus vormen de hoofdzakelijke doelgroep van e-Matching.

Op e-Matching kun je veilig daten. Alle profielen en foto’s worden handmatig gecontroleerd en oude en inactieve profielen worden automatische verwijderd. Zo kom je geen nepprofielen of inactieve profielen tegen op de datingsite. Op die manier kun je daten met een gerust hart.

Vind je het spannend of moeilijk om je in te schrijven op een datingsite of weet je niet hoe je andere leden kunt benaderen? Op e-Matching krijg je hulp van een persoonlijke datingcoach die je begeleidt wanneer je gebruik maakt van e-Matching. Daarnaast geeft de redactie van e-Matching waardevolle tips om je online datingavontuur tot een groot succes te maken.

Gratis aanmelden op e-Matching!

Veel alleenstaande 50-plussers voelen zich eenzaam en vinden het moeilijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom is Seniorengeluk er. Net zoals 50liefde houdt Seniorengeluk er extra rekening mee dat 50-plussers niet helemaal thuis zijn op het internet en het wellicht moeilijk vinden om lid te worden van een datingsite. Daarom is het inschrijfproces van Seniorengeluk een stuk eenvoudiger dan dat van andere datingsites. Door slechts een paar gegevens in te vullen ben je al ingeschreven.

Heb je vragen over hoe iets werkt of weet je iets niet? Dan kun je gemakkelijk contact opnemen met de klantenservice. De klantenservice van Seniorengeluk is goed bereikbaar, zelfs ’s avonds en in het weekend.

Seniorengeluk is een populaire datingsite voor ouderen. Dagelijks melden meer dan 100 nieuwe leden zich aan op de datingsite. Seniorengeluk is met andere woorden één van de beste datingsites voor 50-plussers.

Gratis aanmelden op Seniorengeluk!

14. MetJou – een leuke en gezellige datingsite

MetJou is niet de bekendste datingsite in Nederland, maar heeft toch een groot ledenbestand. Dagelijks schrijven meer dan 250 leden zich in bij de datingsite. Er zijn voornamelijk twintigers, dertigers en veertigers te vinden, maar ook in andere leeftijdscategorieën vind je potentiële partners.

De datingsite MetJou wordt gekenmerkt door de eenvoud, het gebruiksgemak en de snelheid. Door een paar klikken en gegevens in te vullen ben je al ingeschreven op de site en kun je direct op zoek gaan naar je droomman of -vrouw. Door verschillende functionaliteiten, waaronder een gemakkelijke zoekfilter en een vlug beoordelingssysteem, heb je snel je match gevonden.

Betrouwbaarheid en echtheid staan hoog in het vaandel bij MetJou. Daarom zijn er geen nepprofielen of chatoperators te vinden op de site. Voor een betrouwbare en veilig plek om op zoek te gaan naar andere singles moet je dus bij MetJou zijn.

Gratis aanmelden op MetJou!

15. Cupify – betaalbaar daten voor iedereen

De datingsite Cupify is een redelijk nieuwe datingsite in Nederland, maar doet zeker niet onder aan de populariteit. Deze datingsite is met een doel op de markt gekomen, namelijk om online dating betaalbaar te maken voor iedereen. Het biedt een uitgebreid netwerk aan om eenvoudig en snel op zoek te gaan naar de ideale partner.

Naast het betaalbaar daten, biedt Cupify ook een veilige datingwebsite aan. Zo is de website bijvoorbeeld fel tegen nepprofielen en chatoperators die je aan het lijntje houden. Het motto van de website is fair play.

Bovendien is Cupify niet alleen betaalbaar, het is zelfs in eerste instantie volledig gratis. Doordat het gratis is kun jij eerst op je gemak kijken of de datingsite wel helemaal bij jou past en ga je alvast op zoek naar de ideale partner. Mocht je tevreden zijn over Cupify en er meer van gebruik willen maken, is er een mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. Met een abonnement krijg je toegang tot meer functies en is het volledig betaalbaar.

Gratis aanmelden op Cupify!

Wat is de beste datingsite?

Je hebt nu gelezen wat de 15 beste datingsites van Nederland zijn, maar misschien weet je nog steeds niet wat de beste datingsite voor jou is. Is de datingsite Parship die op nummer 1 staat dan ook echt de beste datingsite? Om antwoord op de vraag te bieden: er is eigenlijk geen één beste datingsite. Er zijn zoveel goede datingsites die elk hun eigen troeven hebben.

Wat de beste datingsite is, hangt voornamelijk af van wat je zoekt en hoe je dat wil vinden. Dat is namelijk voor iedere persoon verschillend. Wat de beste datingsite is, is afhankelijk van je intenties en voorkeuren. De beste datingsite is dus de datingsite die het beste bij jou past.

Welke datingsite past bij mij?

Iedereen heeft een intentie en voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld de intentie hebben om alleen een spannende date te zoeken of de intentie hebben om een serieuze relatie te vinden. Het beste is om een datingsite te kiezen die bij jou intentie past. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een spannende date? Dan is Novamora een aanrader. Maar wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie, is Parship the way to go.

Wanneer je op zoek bent naar een datingsite die bij je past kun je het beste de volgende vragen aan jezelf stellen.

  • Naar wat voor iemand ben ik op zoek?
  • Wat zijn mijn intenties en voorkeuren?
  • Wat is mijn doelgroep?
  • Welke datingsites zijn er bestemd voor die doelgroep?

Wanneer je die vragen hebt beantwoord, is het een stuk makkelijker om een datingsite te kiezen. Het beste is om één van de datingsites uit ons lijstje te proberen. Toets je antwoorden op de bovenstaande vragen met onze beschrijvingen van de dating app en kies er eentje uit.

Datingsites vergelijken

Om er zeker van te zijn dat je lid wordt van een kwalitatieve datingsite die bij je past, is het slim om datingsites te vergelijken. Door datingsites te vergelijken weet je precies welke datingsites bij je passen en welke niet. Zo hoef je niet bang te zijn dat je lid wordt van een datingsite waarop je geen potentiële partner zal leren kennen.

In de vergelijker hieronder kun je gemakkelijk aangeven naar welke leeftijdscategorie je voorkeur uitgaat, wat voor iemand je zoekt, in welke categorie je een datingsite zoekt, wat je intenties zijn en welke functies een datingsite moet hebben.

Wat voor soorten datingsites zijn er?

De afgelopen jaren zijn datingsites enorm populair geworden en zijn er veel nieuwe datingsites gelanceerd. Voor iedere doelgroep is er een specifieke datingsite ontwikkeld. Datingsites kunnen we in het algemeen in twee verschillende groepen delen. In Nederland heb je algemene datingsites en doelgroepgerichte datingsites.

Algemene datingsites

Algemene datingsites zijn razend populair. Het ledenbestand van die datingsites is erg groot. Op algemene datingsites is iedereen welkom. Het maakt niet uit wie je bent, wat je intentie is of naar wie je op zoek bent. Op algemene datingsites vind je alle soorten singles uit alle lagen van de bevolking. Algemene datingsites zijn een groot voordeel als je niet naar een specifiek iemand op zoek bent, maar het is een nadeel als je naar iemand op zoek bent met dezelfde interesses en intenties als jijzelf.

Een paar populaire algemene datingsites zijn:

  • Lexa
  • Parship
  • Be2

Doelgroepgerichte datingsites

Op doelgroepgerichte datingsites ontmoet je snel mensen die echt bij je passen. Op een doelgroepgerichte datingsite heb je meer kans om een succesvolle relatie te vinden dan op een algemene datingsite. Dat komt voornamelijk doordat doelgroepgerichte datingsites vaak gebruik maken van een goed matchingssysteem en omdat je al bij je doelgroep zit, waardoor je snel mensen ontmoet die bij je aansluiten.

Doelgroepgerichte datingsites worden ingedeeld in verschillende categorieën:

  • Datingsites voor hoger opgeleiden
  • Datingsites voor 50-plussers
  • Vreemdgaan datingsites
  • Datingsites voor alleenstaande ouders
  • Christelijke datingsites
  • Datingsites voor moslims
  • Gay datingsites
  • Datingsites voor jongeren
  • Datingsites voor mensen met een beperking

Top 15 beste en populairste datingsites in Nederland van 2024! (16)

Hoe weet ik of een datingsite veilig en betrouwbaar is?

Het is verstandig om je aan te melden op een datingsite die veilig en betrouwbaar is. Op een datingsite die veilig en betrouwbaar is heb je meer kans om de liefde te vinden, omdat je veilig kunt daten en je weet wat je kunt verwachten van de datingsite. Gelukkige zijn de meeste datingsites helemaal veilig en betrouwbaar, uiteraard ook de top 15 datingsites die je n ons lijstje vindt.

Wanneer je je aanmeldt op een onveilige en/of onbetrouwbare datingsite, weet je niet wat je van de datingsite mag verwachten en heb je minder kans om de liefde te vinden. Maar hoe weet je welke datingsites betrouwbaar en veilig zijn? Aan bepaalde keurmerken kun je veilige en betrouwbare datingsites herkennen:

Keurmerken

Om te controleren of een datingsite veilig is, is het beste om te kijken of een datingsite over keurmerken beschikt. Keurmerken waarover een datingsite beschikt zijn meestal te zien op de hoofdpagina van de website. Wanneer je een keurmerk op een datingsite ziet, kun je er van op aan dat de datingsite veilig en betrouwbaar is en dat je waarde voor je geld krijgt. Er werden 2 verschillende keurmerken ontwikkeld voor datingsites:

Keurmerk Thuiswinkel Waarborg

Het eerste keurmerk dat je op datingsites kunt vinden is het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg. Iedere betrouwbare en veilige datingsite beschikt over dit keurmerk. Wanneer je dit keurmerk niet op een datingsite ziet, kun je dus beter niet lid worden van die datingsite. Het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg biedt 10 zekerheden aan consumenten. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat je een veilige betaalomgeving hebt, dat het een echt bestaand bedrijf is, dat er duidelijke prijzen voor consumenten zijn en dat je een bedenktijd van 14 dagen hebt.

Keurmerk Veilig Daten

Het tweede keurmerk wat je op datingsites kunt tegen komen is het Keurmerk Veilig Daten. Niet iedere veilige datingsite beschikt over dit keurmerk; daarvoor moeten datingsites namelijk aan zeer strenge criteria voldoen. Wanneer je dit keurmerk op een datingsite ziet, weet je 100% zeker dat de datingsite veilig en betrouwbaar is.

Een paar criteria waaraan datingsites moeten voldoen om over dit keurmerk te beschikken zijn: klantvriendelijke voorwaarden, een felle beleidsvoering tegen oplichting, een bereikbare klantenservice en eerlijke en duidelijke prijzen voor abonnementen.

Het Keurmerk Veilig Daten is opgericht door een paar grote spelers in de online datingmarkt en door de consumentenbond in nauwe samenwerking met Thuiswinkel.

Lees de reviews van de datingsite

Om er zeker van te zijn dat je je aanmeldt bij een veilige en betrouwbare datingsite kun je ook de reviews lezen van de desbetreffende datingsite. Door reviews te lezen van een datingsite kom je er al snel achter of een datingsite veilig of onveilig is.

Tip! Op deze site (dedatingwijzer.nl) kun je gemakkelijk reviews lezen van datingsites. Je hoeft enkel de naam van de datingsite in te geven en je krijgt een uitgebreide review te zien.

Tip om veilig te daten: Kies voor een datingsite waarvoor je moet betalen

Ben je op zoek naar een datingsite waarop je veilig kunt daten? Dan kun je het beste kiezen voor een datingsite waar je voor moet betalen. Op een betaalde datingsite kom je singles tegen die investeren in de liefde en kom je geen oplichters tegen. Betaalde datingsites zijn te hoogdrempelig voor oplichters. Dat betekent dus ook dat je op gratis datingsites net meer kans hebt om in aanraking te komen met oplichters of om het slachtoffer te worden van datingfraude . Een bijkomend voordeel is dat je op een betaalde datingsite geen nepprofielen of inactieve profielen hebt. Betaalde datingsites controleren alle profielen handmatig om zo de veiligheid te garanderen.

Wat zijn de kosten van datingsites?

Het is gratis om je aan te melden op de meeste datingsites. De meeste datingsites kun je helemaal gratis gebruiken, maar dan heb je soms geen toegang tot alle functies. Bij de meeste datingsites kun je gratis andere leden zoeken, profielen bekijken, je profiel wijzigen en leden toevoegen aan je favorieten. Maar om contact te zoeken met andere leden moet je dan wel een abonnement afsluiten.

Een abonnement afsluiten doe je gemakkelijk met een paar klikken op de muis. Het abonnement geeft je toegang tot alle functies die beschikbaar zijn op een datingsite. Datingsites vragen een kleine vergoeding per maand wanneer je de datingsite gebruikt en een abonnement afsluit. Bij iedere datingsite zijn de kosten van abonnementen anders. Over het algemeen ben je op een datingsite 20 euro per maand kwijt.

Hoeveel een abonnement op een datingsite kost, hangt af van welke opties en functies de datingsite aanbiedt en de periode van het abonnement. Iedere datingsite heeft verschillende opties beschikbaar voor haar gebruikers. Zo kan de datingsite een dating app beschikbaar hebben of een uitgebreid matchingssysteem aanbieden. Datingsites met een matchingssysteem zijn meestal iets duurder, maar op zulke datingsites heb je meer kans om een partner te vinden.

Lees ook: De goedkoopste datingsites!

Opties van datingsites

Datingsites hebben verschillende opties beschikbaar voor de gebruikers. Voordat je je op een datingsite aanmeldt, is het slim om te kijken welke opties een datingsite heeft. Zo weet je wat je kunt verwachten van een datingsite.

Iedere datingsite biedt andere mogelijkheden. Bij de ene datingsite kun je gebruik maken van een uitgebreid matchingssysteem en bij een andere datingsite is er ook een dating app beschikbaar. Datingsite werken soms ook met uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten, een persoonlijkheidstest, een videochatfunctie of een swipe-systeem. Soms kun je ook bepaalde leden aan je favorieten toevoegen en zijn er functies om de aandacht te trekken van andere gebruikers.

Top 15 beste en populairste datingsites in Nederland van 2024! (17)

Hoe werken datingsites?

Je vraagt je misschien wel af hoe datingsites werken. Je wil natuurlijk weten hoe je de liefde kunt vinden op een datingsite. Gelukkig werken datingsites op een simpele manier.

In het kort uitgelegd hoe datingsites werken

Eerst moet je je aanmelden op een datingsite. De datingsite en/of jij zelf zoekt vervolgens naar leden die bij je passen. Je stuurt dan berichten naar gebruikers waarin je geïnteresseerd bent en wanneer je ten slotte al je een tijdje contact hebt met iemand, kun je op een date gaan. Klikt het? Dan heb je mogelijk je partner gevonden via een datingsite!

Uitgebreid uitgelegd hoe datingsites werken

Je meldt je aan op een datingsite met een paar gegevens. Meestal moet je onder andere je naam, leeftijd en beroep invullen. Wanneer je aangemeld bent op een datingsite vul je je profiel in, je voegt profielfoto’s toe en vult de overige informatie aan. Vervolgens ga je op zoek naar leden die bij je passen. Dat kan soms via een uitgebreid matchingssysteem of op bepaalde datingsites met een zoekfilter.

Wanneer een datingsite gebruik maakt van een matchingssysteem, word je gematcht met leden die echt bij je passen op grond van je voorkeuren, levensstijl, persoonlijkheid. Dat is een snelle manier om mogelijke partners te vinden die op dezelfde golflengte zitten. Wanneer je een datingsite gebruikt met een matchingssysteem, heb je meer kans om raak te schieten. De datingsites Parship en EliteDating maken gebruik van een dergelijk matchingssysteem.

Andere datingsites gebruiken een zoekfilter. In de zoekfilter kun je precies aangeven wat voor iemand je zoekt. Je krijgt dan leden te zien die passen binnen je zoekopdracht. In de zoekfilter kun je in detail aangeven hoe iemand moet zijn, zo kun je aangeven wat voor uiterlijk iemand moet hebben en wat voor intentie iemand moet hebben.

Waarna je leden hebt gevonden die bij je passen door een matchingssysteem of door een zoekfilter kun je berichten beginnen sturen. Dat doe je via de chatfunctie van de datingsite. Heb je een tijdje contact met iemand en klikt het? Dan kun je gaan daten en bloeit er misschien iets moois.

Voordelen van online datingsites

Er zijn veel voordelen aan online datingsites. Door je op een datingsites aan te melden vergroot je niet alleen de kans om een partner te vinden, maar kun je ook met meerdere leden tegelijk contact hebben. Dit zijn de belangrijkste voordelen van datingsites:

Veel singles om uit te kiezen

De afgelopen jaren zijn datingsites enorm populair geworden. Er rust inmiddels geen taboe meer op het gebruik van een datingsite wanneer je een relatie wil. Datingsites tellen tienduizenden leden en elke dag sluiten duizenden nieuwe leden zich aan. Doordat datingsites enorm populair zijn, heb je dus veel keuze.

Veel kans om een partner te vinden

Op datingsites heb je enorm veel kans dat je succesvol iemand bijzonders ontmoet. Doordat je de keuze hebt uit zo veel singles vind je al snel iemand die bij je past.

Op Parship of 50liefde ontmoet bijvoorbeeld 1 op de 3 leden hun nieuwe partner op de datingsite. Dat aantal is opvallend hoog en ook hoger dan op de meeste andere datingsites.

Wanneer je je aanmeldt op een datingsite vergroot je de kans om de liefde te vinden flink.

Je vindt snel singles die bij je passen

Op een datingsite vind je snel singles die bij je passen. Dankzij een uitgebreid matchingssysteem of de uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten vind je binnen enkele minuten singles waarmee het wel eens goed zou kunnen klikken.

De meeste gebruikers van datingsites maken uitgebreide profielen aan. Zo kun je snel opmaken of iemand bij je past. Op een datingprofiel lees je meer over hoe die persoon is, wat zijn of haar interesses zijn en je ziet natuurlijk ook hoe die persoon eruitziet.

Gemakkelijk contact leggen met singles

Ontmoet je iemand leuks op een datingsite? Dan kun je gemakkelijk contact leggen met die persoon. Je kunt een berichtje sturen door gebruik te maken van de chatfunctie van de datingsite.

Andere singles aanspreken is dus erg eenvoudig op een datingsite. Op de meeste apps kun je verschillende functies gebruiken om de aandacht van leden te trekken. Of stuur gewoon eerst een ijsbreker om het gesprek op gang te trekken.

Een ander voordeel van datingsites is dat je met meerdere personen tegelijkertijd contact kunt hebben. Je hoeft je niet te beperken tot 1 persoon en dat vergroot je kansen om de ware te ontmoeten.

8 tips om snel een match te scoren op een datingsite

Wanneer je je aanmeldt op een datingsite ben je op zoek naar de liefde. En je wil natuurlijk de liefde ook vinden. Daarom lees je hier 8 tips om succes te boeken op een datingsite. Met deze tips heb je veel meer kans om een match te scoren.

Tip 1: kies voor een datingsite die bij je past

Om een goede partner te vinden op een datingsite, moet je je aanmelden op de juiste datingsite. Kies een datingsite die bij je doelgroep of intentie past. Ben je bijvoorbeeld een 50-plusser? Meld je dan aan op een datingsite die speciaal voor 50-plussers is. Ben je hoogopgeleid? Dan is het verstandig om je aan te melden op een datingsite die speciaal voor hoger opgeleiden is. Of wil je vreemdgaan? Dan past een datingsite om vreemd te gaan bij je.

Op een doelgroepgerichte datingsite heb je de meeste kans om een betekenisvolle relatie uit te bouwen. Hoor je niet bij een specifieke doelgroep? Dan kun je je op een algemene datingsite aanmelden. En gelukkig heb je ook daar veel kans om een partner te vinden!

Tip 2: voeg een goede profielfoto toe (dit is belangrijk)

Het is belangrijk dat je goede foto’s toevoegt aan je profiel. Bij sommige datingsites kun je meerdere foto’s toevoegen aan het profiel en bij andere datingsites kun je alleen een profielfoto toevoegen. Denk goed na over de foto’s die je toevoegt aan je profiel. Leden op een datingsite beoordelen je namelijk eerst op de foto’s die je op je profiel hebt staan. Vallen die niet in de smaak, dan zal de mogelijke liefde van je leven misschien geen contact met je zoeken.

Voeg dit soort foto’s toe aan je datingprofiel:

  • Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent
  • Foto’s waar je met een huisdier op staat
  • 1 foto met je hele lichaam erop
  • En foto’s met een filter, om zo beter uit de verf te komen

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je dat soort foto’s gebruikt op een datingsite, je het snelst succes boekt.

Voeg ongeveer 3 tot 5 foto’s toe aan je datingprofiel (als dat mogelijk is).

Tip 3: zorg voor een profieltekst die de aandacht trekt

Om snel een match te hebben op een datingsite, is het een goed idee om een leuke profieltekst uit te schrijven. Wanneer je profieltekst de aandacht trekt, krijg je meer berichten van andere leden op de datingsite. Daarnaast is ook de lengte van de profieltekst belangrijk. Schrijf zeker geen lang verhaal, want dat zal bijna niemand helemaal lezen.

Deze dingen moet je in een goede profieltekst vermelden:

  • Korte intro over wie en hoe je bent
  • Een humoristische of uitdagende tekst

Tip 4: ga actief op zoek

Wanneer je je inschrijft op een datingsite, heb je waarschijnlijk als doel om een partner te vinden. Veel mensen schrijven zich in en wachten daarna vooral af, maar zo werkt het natuurlijk niet. Wil je leuke mensen leren kennen? Dan is het verstandig om een aantal keer per week in te loggen op de datingsite en actief op zoek te gaan naar leden die bij je passen.

Tip 5: zoek contact

Aarzel niet om contact te zoeken met andere leden. Je kunt makkelijk en gesprek aanknopen met andere singles via de chat van de datingsite. Bijna alle datingsites bieden een goed werkende chatfunctie aan.

Zie je iemand leuks die bij je past? Stuur hem of haar direct een berichtje. Zo komt er een gesprek op gang en wie weet wordt het wat. Het is de snelste manier om een partner te vinden.

Tip 6: open een gesprek op een goede manier

Wanneer je op een leuk profiel bent gebotst, moet je een interessant berichtje sturen waarop de andere persoon wil reageren. Begin een gesprek met een goede openingszin die uitnodigt tot een gesprekje.

Je kunt een gesprek bijvoorbeeld beginnen met een compliment. Zo voelt de persoon zich meteen op zijn of haar gemak en krijg je bijna gegarandeerd een berichtje terug. Een andere manier om een gesprek te beginnen is door een quizvraag te stellen.

Tip 7: denk wel om je veiligheid

Vertrouw niet iedereen op een datingsite. Hier en daar schuilen namelijk oplichters op de datingsite. Betrouwbare datingsites proberen oplichters natuurlijk van hun datingsite te jagen, maar je weet maar nooit. Het is daarom belangrijk dat je op je hoede bent. Deel nooit persoonlijke gegevens met iemand zoals je bankrekeningnummer, een foto van paspoort of ID-kaart, pikante foto’s of andere gevoelige informatie. Maak nooit geld over als iemand daar om vraagt.

Om niet opgelicht te worden op een datingsite is het belangrijk dat je weet hoe datingfraude werkt. Lees hier hoe je datingfraude herkent!

Tip 8: wacht niet te lang met daten

Wacht niet te lang met daten. Veel mensen hebben de neiging om lang te blijven chatten met iemand voordat ze gaan daten. Je kunt natuurlijk eeuwig blijven chatten met mensen op een datingsite, maar ooit moet die eerste date er komen. Ga gewoon ergens afspreken in een restaurant of café. Wie weet klikt het nog beter dan online en spreek je snel een tweede keer af.

Top 15 beste en populairste datingsites in Nederland van 2024! (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 5257

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.